A másodosztály egyik legjobb csapata, a Gyirmót FC Győr ellen kezdi meg Magyar Kupa-szereplését a Kaposvári Rákóczi labdarúgócsapata. A somogyiak az országos tábla második fordulójában kapcsolódnak be, ahol a tét a 32 közé jutás. A találkozó szerdán 17 órakor kezdődik a gyirmótiak otthonában.

A Rákóczi az elmúlt években rendre hozta a kötelező mérkőzéseket a Magyar Kupában, és legalább a legjobb tizenhatig eljutott. Két éve elődöntőt játszhatott az együttes a Videotonnal, a legutóbbi szezonban pedig a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, ahol a Debrecen bizonyult jobbnak, miután Kaposváron nyerni tudott 1-0-ra, a visszavágó pedig gól nélküli döntetlennel ért véget. Ez utóbbi összecsapáson Kovács Olivért és Harunát is kiállította a játékvezető, így ők nem szerepelhetnek a Gyirmót ellen.

– Egy jó együttes otthonában lépünk pályára szerdán#!# kis túlzással vannak olyan játékosaik, akik egyedül több NB I-es mérkőzést játszottak, mint nálunk az egész csapat – mondta honlapunknak Prukner László vezetőedző. – Ők is szeretnének továbbjutni, és természetesen mi is. A mi dolgunkat eltiltások és sérülések is nehezítik, de szeretnénk elérni a célunkat. A Gyirmót néhány hete 0-0-s döntetlent játszott a Rákóczi második csapatával az NB II-ben, de abból a találkozóból nem lehet következtetéseket levonni a szerdai esélyeket illetően.