A Budaörs SC csapatát fogadta együttesünk a Merkantil Bank Liga NB II. 23. játéknapján. A vendégek az első negyed órát követően megszerezte a vezetést, melyet a végén meg is duplázott.

Jó iramban, közönségszórakoztató játékkal kezdődött a mérkőzés. Az első percekben mindkét kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőségek. A legnagyobb Sajbán Máté előtt, aki az első negyed órát követően a második nagy helyzetéből már be is vette csapatunk kapuját. A gól után próbálkozott együttesünk, de sok apró hiba csúszott a támadásokba, így a 43. percig kellett várni az első komolyabb hazai lehetőségre, amikor is Ádám Martin lövését fogta Demjén Patrik.
A második félidő elején Nagy Richárd kapáslövése jelentett veszélyt a budaörsi kapura, majd középpályásunk – aki remekül szállt be a mérkőzésbe – kiharcolt egy büntetőt. Ádám Martin állt a labda mögé, de Demjén Patrik érezte az irányt, így elmaradt az egyenlítés. Ami azonban még ennél is fájóbb, hogy Nagy Richárd nem sokkal később a bokájához kapott, s hordágyon hagyta el a játékteret. A hátralévő percekben mindent megtett az egyenlítésért csapatunk, Waltner Róbert Rajczi Péter beállításával kockáztatott, de sajnos ez most nem jött be. Ráadásul a csereként pályára lépő Fejős Áron eldöntötte a három pont sorsát.
Együttesünk ezelőtt 2018. július 29-én szenvedett vereséget hazai pályán, így megszakadt együttesünk tavaly nyár óta tartó remek veretlenségi sorozata.

Bognár György: A mérkőzés második félidejének első tíz percét leszámítva nagyon jól játszottunk, több lehetőségünk volt a gólszerzésre. A mérkőzés alapján azt látom, hogy a Magyar Kupában nehéz dolgunk lesz a Kaposvár ellen.

Waltner Róbert: Az első félidőben nem voltam elégedett a csapat hozzáállásával, a játékosok nem tartották be a megbeszélt taktikát, ezt pedig kihasználta a Budaörs. A második félidőben mindent egy lapra tettünk fel, így kinyíltunk hátul. A mérkőzés fordulópontját a tizenegyes jelentette, ha berúgtuk volna, akkor lélektani fölénybe kerülünk.

Kaposvári Rákóczi FC–Budaörs SC 0–2 (0–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 600 néző. V.: Farkas T. (Kovács II. G., ).
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Hegedűs D. (Nagy J., 55. p.) – Beliczky, Nagy K. (Nagy R., 41. p. (Rajczi P., 68. p.)), Tömösvári – Ádám M. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Budaörs SC: Demjén P. – Kékesi, Tányéros, Fényes – Menyhárt, Tóth K. (Végh G., 81. p.), Sajbán Mi. (Lengyel B., 60. p.), Stieber A. (Fejős Á., 80. p.), Medgyes S. – Czvitkovics – Sajbán Má. Szakmai igazgató: Bognár György.
Gólszerzők: Sajbán Má. (17. p.), Fejős Á. (87. p.).
Sárga lap: Ur (84. p.), illetve Fényes (90. p.).

Kaposvári Rákóczi FC–Budaörs
2019. február 10.