Szombaton utoljára lép pályára 2010-ben bajnoki mérkőzésen a Rákóczi saját stadionjában. A Zalaegerszeg elleni találkozót a tavaszi fordulóból hozták előre. A zöld-fehérek bíznak abban, hogy marad az őszi forma, és a nyári diadal után itthon is le tudják győzni a zalaiakat.  

A nyáron parádés játékkal győzött Zalaegerszegen a Kaposvár 5-3-ra. Akkor még nem lehetett látni az erőviszonyokat, hiszen ez az első fordulóban történt. Azóta a zalaiak a Videoton mögött másodikok, és az elmúlt két hónapban csak a listavezetőtől és a bajnok Debrecentől kaptak ki. Igaz, a Rákóczi is a bő élmezőny tagja lett.
„Minden mérkőzés más, a csapatok változnak, egyesek kisárgulnak, megsérülnek, és változik a forma is. Senki ne gondolja, hogy megint könnyedén verjük őket 3-4 góllal, de ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem lehetséges ez is, csak kevés a realitása. Nagyon nehéz meccsre számítok, de bízom benne, hogy itthon tudjuk növelni a pontok számát” – mondta Sisa Tibor vezetőedző. 
A csapat úgy véli, a nyáron jókor kapták el a Zalaegerszeget. Ezúttal azonban más lesz a dobogó második helyezettje ellen, hiszen a zalaiak bombaformában vannak hetek óta.
„Azóta sokat változtak, ott vannak a második helyen, Csank úr összekapta őket. Amúgy náluk ez tendencia, hogy rosszul kezdik a bajnokságot, szerintem ennek az az oka, hogy a Csank mester nagyon komoly terhelést ad a felkészüléskor, és elfáradnak, aztán csak később jön ki a munka eredménye, de hát nekünk nem lehet más célunk, mint a győzelem” – árulta el a Rákóczi védője, Zsók József. 
A zöld-fehéreknél Bank és Farkas lábadozik, rajtuk kívül csak kisebb sérülések akadnak, eltiltott ezúttal nincs.

A találkozó szombaton 16 órakor kezdődik, a kapos.hu és a sonline.hu internetes hírportálokon ezúttal is nyomon követhetik majd az eseményeket. A csaksport.hu oldalon elejétől végig élőben lesz hallható a közvetítés. A Kapos Televízióban vasárnap este fél nyolckor láthatják a mérkőzés felvételét.