Látványos, közönségszórakoztató és nem utolsó sorban eredményes futballt bemutatva nyertünk az FC Dunaföldvár ellen az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 19. fordulójában.

A dunaföldváriak ellen ugyanannak a tizenegy játékosnak szavazott bizalmat a kezdőben Székely Tibor, akik az Agárdi Parkerdőben is remekül kezdtek, s végül ötgólos sikerrel kezdtük a tavaszi szezont. A jó rajt pedig az idény első hazai találkozójára is rányomta a bélyegét, hiszen már az első percektől zavart okoztunk a vendégek védelmében, sőt a vezetést is gyorsan megszereztük. A nyolcadik percben Alessio Mazzonetto egy labdaszerzés után kiválóan vette észre, hogy Ekker Milán üres a jobb szélen, kiugratta a szélső bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd nyolc méterről, nagy erővel lőtt a kapu bal oldalába (1–0). A vezetés után bár pár pillanatra nagy nyomás alá helyezett bennünket a Dunaföldvár, de ezt követően újra uraltuk a mérkőzést, s ráadásul az előnyünket is megdupláztuk. A 26. percben egy szépen felépített támadás végén, Pusztai Dániel kiugratása után Babinszky Bence lépett ki a védővonalból, s tizenöt méterről gurított a kapus mellett a kapuba (2–0). A kétgólos előny tudatában még bátrabban, magabiztosabban futballoztunk, s ez meghozta a gyümölcsét, ugyanis még a szünet előtt tovább nőtt az előnyünk, hiszen Hampuk Ádám a tizenhatos bal sorkáról pontosan lőtte a jobb felső sarokba a forduló gólját (3–0).

Varga Balázs érezhetően nem volt megelégedve a látottakkal, így hármat is cserélt a szünetben, de ez sem segített csapatán. Öt perc elteltével ugyanis Hampuk Ádám duplázta meg góljai számát, miután ő reagált a leggyorsabban arra, hogy Ekker Milán lövése után kipattant a labda, melyet közelről lőtt a kapuba (4–0). A folytatásban csak a csereként érkező Wolland Gergő kapus, illetve a kapufán múlt, hogy nem nőtt tovább az előnyünk, ugyanis Ekker Milán újabb lövése a jobb kapufán csattant, a kipattanót bár Hampuk Ádám próbálta a léc alá juttatni, de a kapus nagy bravúrral hárított. Az utolsó percekre kicsit visszavettünk a tempóból, de így is több helyzetet dolgoztunk ki, azonban ezek rendre kimaradtak, viszont így is magabiztos, fölényes sikert arattunk a tabellán előttünk álló FC Dunaföldvár ellen.

Székely Tibor: – Egy jó csapatot sikerült magabiztosan legyőznünk, főleg az első félidőben nyújtott teljesítményünkkel. Sok olyan játékelemet kaptam vissza, amit gyakoroltunk és ez egy edzőt mindig örömmel tölt el, főleg, ha győzelemmel is párosul. Remek egyéni teljesítményeket láttam, de inkább a csapatjáték érdekel, s az is jól működött. A második félidő második felétől kicsit statikussá váltunk, kevesebb volt a mozgás, a labdabirtoklás, de akkor is magabiztosan tartottuk az eredményt.

Varga Balázs: – A Kaposvár a játék minden elemében jobbnak bizonyult, megérdemelten nyert. Nagy tragédia viszont nem történt, továbbra is a negyedik helyen állunk, harcban vagyunk a dobogóért. Nem erre készültünk, hiszen a Kaposvár több mérkőzését is kielemeztük, begyakoroltuk a taktikát, de ezt nem tudtuk megvalósítani. Vannak ilyen mérkőzések. Megszakadt a tizennégy tét- és edzőmeccsből álló veretlenségi sorozatunk, de ha úgy nézem, hogy minden nyolcadik bajnokin kapnánk csak ki, azt a klub és a szurkolók is elfogadnák.

Kaposvári Rákóczi FC–FC Dunaföldvár 4–0 (3–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 350 néző. V.: Altorjay Á. (Nagy M., Burján I.).
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Heil, Gál M., Harsányi – Ekker (Rituper, a 86. percben), Horváth B. (N. Mazzonetto, a 68. percben), A. Mazzonetto (Pintér M., a 73. percben), Szederkényi, Pusztai – Hampuk (Mayer M., a 73. percben), Babinszky (Bíró D., a 68. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
FC Dunaföldvár: Vukman (Wolland, a szünetben) – Ladányi V., Gál Sz., Molnár S., Berakali – Horváth A., Dorogi (Kövesdi, a szünetben) – Görög G. (Keresztes B., a 40. percben), Bartha, Tóth Á. (Rabi, a 71. percben) – Urbán P. (Tóth M., a szünetben). Vezetőedző: Varga Balázs.
Gólszerzők: Ekker (a 8. percben), Babinszky (a 26. percben), Hampuk (a 42. és az 51. percben).
Sárga lap: Heil (82. percben), illetve Görög G. (a 35. percben), Keresztes B. (az 58. percben).