Két pontrúgásnak köszönhetően három pontot vitt el a Cseri útról az Érdi VSE az NB III. Nyugati csoportjának 23. fordulójában.

 

A Teskánd elleni idegenbeli sikert követően hazai környezetben, az Érdi VSE ellen szerettük volna tovább szaporítani a pontjaink számát, azonban nem igazán kezdtük jól a találkozót. Az érdiek már a második percben ziccerbe kerültek, de Pál Szabolcs eltörte a labdát, így lövése nem okozott gondot Ipacs Péternek. A tizedik percben viszont a szerencsén is múlt, hogy az érdiek támadója egy szöglet után nem tudott a kapuba fejelni. Ezt követően viszont fokozatosa vettük át az irányítást, egyre többet birtokoltuk a labdát, s egyre nagyobb nyomás alá helyeztük a vendégeket. Azonban hiába a mezőnyfölény, félórányi játékot követően egy hiba után jó helyről végezhetett el szabadrúgást azt Érd, melyet követően Fülöp Noel fejelt közelről a hálóba (0–1). Pár perccel később akár meg is dulázhatták volna előnyüket a vendégek, ugyanis Szabó Richárd ugrott ki remekül a leshatárról, elhúzta a labdát a kapujából kifutó Ipacs Péter mellett, azonban annyit várt, hogy kapusunk visszaért, s nagy bravúrral lelopta a támadó lábáról a játékszert. A szünetig próbáltuk fokozni a nyomást, ami meghozta az első komoly lehetőségeket is, de Kálmán Szilárd szabadrúgása után Kertész Ferenc léc fölé tolta a labdát, majd Heil Máté fejelt kevéssel a kapu fölé, így az Érdi VSE vonulhatott előnnyel szünetre.

A második félidőben folytatódott a fölényünk, de még mindig helyzet nélkül, így bő tíz perc elteltével vezetőedzőnk, Horváth Rudolf cserére szánta el magát: Harsányi Dánielt Borbély Ákos, míg Kálmán Szilárdot Bíró Dominik váltotta. Csapatunk bár támadóbb lett ettől, de egy újabb szabadrúgás megpecsételte a sorsunkat.  kaputól tizenhét méterre, kissé balról jutottak szabadrúgáshoz a vendégek, melyből Pallagi Gábor tekert a jobb felső sarokba (0–2).

Az utolsó negyed órában mindent megtett azért csapatunk, hogy legalább a szépítő találatot megszerezze, de minden igyekezet ellenére rúgott gól és pont nélkül maradtunk. Sőt, az érdieknek még a kegyelemdöfést is sikerült bevinniük, miután egy védelmi hibát követően Gubacsi Zoltán tekert a bal kapufa mellé (0–3).

 

Horváth Rudolf: – Súlyos vereséget szenvedtünk. A játék képe alapján megérdemelten nyert az Érd. Tudtuk, hogy veszélyesek a pontrúgásaik, de egy taktikai fegyelmezetlenség után mégis ebből kaptunk gólt. Úgy érzem, az első félidő kiegyenlített volt, a másodikra jól mentünk ki, sok beadásunk volt, de ekkor jött egy szabadrúgás, amire szintén külön készültünk, és ezzel eldöntötte a mérkőzést az ellenfél. Utána erőlködtünk és a végén még le is kontráztak minket, így egy szégyenteljes vereséget szenvedtünk és tovább rontottuk a hazai mérlegünket. Nem így indult a találkozó, de minden negatív dolog összejött. Ebből egy kiút lehetséges: felemeljük a fejünket és Gyirmóton kiköszörüljük a csorbát.

 

Ebedli Zoltán: – Boldog vagyok, hogy kapott gól nélkül hoztuk le ezt a találkozót, nálam ez mindig egy fontos szempont. A három rúgott gól önmagáért beszél, még akkor is, ha nem vagyok teljesen elégedett a támadójátékkal. Keveset birtokoltuk a labdát, de jól megszűrtük a Kaposvár támadásait, így kevésszer forgott veszélyben a kapunk.

 

 

Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE 0–3 (0–1)

Kaposvár, Cseri út, 210 néző. V.: Iványi G. (Mohos M., Jakab B.).

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Harsányi (Borbély Á., az 57. percben), Heil, Gál, Böndi – Ekker, Szederkényi (Zólyomi, a 78. percben), Kocsis B. (Pintér M., a 67. percben), Kálmán Sz. (Bíró D., az 57. percben) – Pintér N., Hampuk (Mayer Máté, a 67. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi, Fülöp N., Gajda – Révész, Göblyös – Farkas B. (Fügedi, a 90. percben), Szabó R. (Pintér N., a 82. percben), Csoma-László –Pál Sz. (Kürti, a 74. percben). Vezetőedző: Ebedli Zoltán.

Gólszerzők: Fülöp N. (a 31. percben), Pallagi (a 67. percben), Gubacsi (a 87. percben).

Sárga lap: Ekker (a 66. percben), illetve Csoma-László (a 16. percben), Farkas B (a 40. percben), Göblyös (a 77. percben).

 

23. forduló Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE 0–3