Több mint harminc percet emberhátrányban futballozva szerzett pontot az Üllői úton a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak az újabb döntetlen után elmozdultak a kiesőhelyről.  

Vasárnap este, a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának záró mérkőzéseként huszadik alkalommal csapott össze egymással az FTC és a Rákóczi. A fővárosiak korábban hatszor, míg a somogyiak négy alkalommal győztek, kilenszer pedig  döntetlennel ért véget a bajnoki. A két csapat legutóbbi mérkőzése 2011 júliusában 2-2-es eredménnyel ért véget. A kezdés előtt a Fradi 12., a Rákóczi 15. helyen állt a tabellán, de a két együttest csak két pont választotta el egymástól.
Az első percek ismerkedése után mezőnyfölényt harcolt ki a Fradi, és kilenc alkalommal is sikerrel vette célba a kaput. Lubos Hajdúch azonban nagyszerűen teljesített. A 4. percben Jovanovic elől mentett szögletre Jánvári, a sarokrúgás után Hajdúch kezében landolt a labda. Három perccel később Hakola szabadrúgását fogja Hajdúch. A 14. percben Abdi 18 méteres, pattogós lövése után ölelte magához a labdát Hajdúch. A 20. perben Abdi lőtt 18 méterről, középről, a kaposvári kapus a mezőnybe ütötte a labdát, két percre rá, egy legurított labda után Józsi lőtt ballal, 23 méterről, ismét Hajduch hárított. Ezután is tűz alatt tartotta a somogyi kaput a Fradi, de Abdi és Pölöskey próbálkozását is bravúrral védte a szlovák hálóőr.
A 31. percben Peric verekedte be magát a tizenhatoson belülre, majd Klein elsodorta. Néma maradt a bíró sípja. Válasz gyanánt előbb Pölöskey, majd Hakola lövése kerülte el a kaput. A 39. percben Peric kapott nagy labdát Pedrótól, majd 12 méterről, jobbal lőtt, Jova szépen védett.
Az 52. percben ziccerbe került a Rákóczi#!# Bőle nagyszerű passza után Peric lábáról perdült a kapu mellé a labda… Hat percel később Peric kezezés miatt megkapta második sárga lapját, így kiállították. A szerb támadó ezzel igen nehéz helyzetbe hozta a csapatot.
A 63. percben Balázs Benjámin szerzett labdát, és 17 méterről alig lőtt mellé. Két perc múlva Klein fejelt mellé, majd Pölöskey is eltévesztette a kaput. A 80. percben Lisztes lőtt a 16-os bal sarkától ballal, keményen, de nem túl pontosan, így megint csak Hajdúché lett a labda. A 84. percben Tóth beadása után Pölöskey fejelt 6 méterről fölé. A 88. perben, gyors kaposvári kontratámadás végén Haruna 12 méteres lövését fogta Jova kapus.
A találkozó gól nélkül ért véget. A Rákóczi egymás után hetedik mérkőzésén játszott döntetlent, és harminc percet emberhátrányban játszva szerzett pontot az Üllői úton. A pontszerzésnek köszönhetően a Rákóczi helyet cserélt a Siófokkal, és elmozdult a kiesőhelyről.
Sisa Tibor vezetőedző#!# Egységesen, szervezetten, konentráltan játszottunk, és sokat küzdöttünk a mai mérkőzésen. Én még nem engedtem ki öltözőből még soha úgy a csapatomat, hogy csak a döntetlen legyen a célunk. A mai produkció alapján viszont az egy pont reális. Peric kiállítását nem értem, de elgondolkodtató, ami történt. 
Ferencváros – Kaposvári Rákóczi FC 0-0
Albert Flórián Stadion, 2000 néző. V.#!# Németh Á.
FTC#!# Jova – Balog, Klein, Junior – Jovanovic (Tóth B., 78.), Maróti (Lisztes, a szünetben), Hakola, Józsi, Abdi (Zsivoczky, 71.) – Pölöskey, Somalia. Szakmai igazgató#!# Détári Lajos
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Bank, Graszl, Jánvári – Hegedűs, Pedro – Bőle (Kulcsár K., 54.), Balázs B. (Haruna, 76.), Gujic (Alexeev, 89.) – Peric. Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Sárga lap#!# Pölöskey (63.), illetve Peric (24., 58.), Gujic (86.), Hajdúch (91.)
Piros lap#!# Peric (58.)

Fotó#!# nso.hu