Nem kezdődött túl jól a Rákóczi U19-es csapatának olaszországi túrája, a bemutatkozás azonban annál fényesebbre sikerült! Richter Sándor együttese 2-0-ra verte az AS Romát a Karol Wojtyla Kupán.

A fiúk vasárnap délután érkeztek meg Olaszországba, és amíg a csapat "belakta" a szállodát, feltörték az épület előtt parkoló buszukat. Az elkövetők ruhaneműt és pénzt is elvittek, de a szereléseket
szerencsére otthagyták, így a kaposváriak saját mezükben léphetnek pályára az olaszországi nemzetközi torna mérkőzésein.

A keddi bemutatkozás nagyszerűen sikerült#!# a Rákóczi fiataljai Lovász Lóránd és Rittinger Szabolcs góljaival 2-0-ra nyertek az AS Roma ellen! 

– A mérkőzés egészét tekintve azt gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk – értékelt a találkozó után Richter Sándor, aki Horváth Zoltánnal irányítja a Rákóczi U19-es gárdáját. – Sok veszélyes helyzetet alakítottunk ki kontratámadásokból, s nagy örömünkre kétszer góllal is fejeztük be ezeket az akciókat. Le a kalappal a csapat előtt, hiszen nagy akarással és fegyelmezetten futballoztunk.

A Rákóczi fiataljaira szerdán újabb csoportmérkőzés vár, ekkor az a CR Lazio lesz a kaposváriak ellenfele, melyet az AS Roma a torna hétfői napján 2–0-ra legyőzött.