Megvan a remélt győzelem, a Rákóczi megnyerte a Győri ETO elleni hazai rangadót az NB III nyitó fordulójában. A három pontot értő, szépségdíjas találatot Lakatos Gergő szerezte a 35. percben.

A Nyugati csoport favoritjának tartott Győr kaposvári vendégjátéka sok nézőt vonzott, és a kilátogató kaposvári szurkolók nem is csalódtak. A vendégek előtt adódott az első lehetőség, de Somodi magabiztosan fogta Szabó lövését. A folytatásban sokkal veszélyesebben futballozott a Rákóczi. Az első komolyabb lehetőség Nagy Krisztián szabadrúgása után alakult ki#!# Lakatos fejelt közelről kapura, Kunsági hatalmas bravúrral szögletre mentett. Ezután Jovánczait ugratta ki a Házi sérülése miatt csereként beálló Hampuk, de ekkor még kimaradt a lehetőség.
Csapatunk fölénye a 35. percben érett góllá. Egy szöglet után a visszafejelt labdát Lakatos Gergő bravúros mozdulattal, félfordulatból vágott a léc alá. 1–0.
A második félidőt is jobban kezdték a mieink. Egy szép támadás után Kozics bombázott a kapu fölé. A vendégek játékosa, Bata ziccerben rosszul találta el a labdát, így azt könnyedén szedte fel Somodi. A következő lehetőséget már kihasználták a vendégek, azonban Szabó fejesgólját les miatt érvénytelenítette a bíró. A hazai részről kétszer is Pintért veszélyeztetett, de Kunsági mindkétszer védett.

A Rákóczi csapatjátékban és egységben is ellenfele fölé nőtt, és a szépszámú közönség nagy tapssal köszönte meg a fiúknak, hogy sikerült legyőznünk győri riválisunkat.
Kaposvári Rákóczi FC – ETO FC Győr 1–0 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 2500 néző. V.#!# Szommer (Kepe, Kulcsár D.)
Rákóczi#!# Somodi – Vadas, Lakatos G., Havas, Hadaró – Nagy K., Pintér A. – Kozics, Jovánczai (Márton, 81.), Házi B. (Hampuk, 14.) –Hujber (Herzsenyák, 91.). Vezetőedző#!# Házi László
Győr#!# Kunsági – Simonfalvi, Vadász., Gyagya, Nagy J. – Nagy Á. (Pongrácz, 73.), Lázár (Bata, a szünetben) – Illés D. (Kabát, 60.), Kulcsár K., Szabó L. – Balajti. Vezetőedző#!# Bekő Balázs.
Gólszerző#!# Lakatos G. (35..).
Sárga lap#!# Hadaró (68.), Pintér A. (70.), illetve Gyagya (58.), Kulcsár K. (65.), Simonfalvi (78.), Nagy J. (81.).
Házi László vezetőedző#!# – Győzni akarás, agresszivitás jellemezte a játékunkat, és nagy öröm, hogy ezen a fontos mérkőzésen végül megszereztük a három bajnoki pontot. A srácokkal megbeszéltük a felkészülés során, hogy ide nem jöhet olyan csapat, amely nálunk jobban akarja a sikert. Jól sikerült a mentális felkészítés a héten, és mivel alaposan kielemeztük a győriek meccseit, nem ért minket meglepetés a pályán. Ellentámadásokra, kontrákra akartunk alapozni, bár Házi Bence sérülése után Hampuk Ádámnak kellett néhány perc, amíg belemelegedett a játékba. A vezetést azonban egy szép góllal megszereztük. A szünetben azt kértem, hogy amit addig megoldottunk, ezután is oldjuk meg, és hajtsunk, akarjunk az utolsó másodpercig. A vezetésünk birtokában a biztonságra is törekedtünk, és végre összejött, hogy nem kaptunk gólt a végén. Elégedett vagyok a látottakkal. Köszönjük a szurkolók buzdítását, ők is kellenek ahhoz, hogy lépegessünk előre a célok elérése felé. Közösen szeretnék sikereket elérni a folytatásban is.


Lakatos Gergő remek lövése három pontot ért (Fotó#!# Lang Róbert)