Somogy megyei rangadó vár a hétvégén a Kaposvári Rákóczira a Siófok ellen a labdarúgó NB II 8. fordulójában. A csapatok felemás előjelekkel készültek a derbire, hiszen az Ajka elleni győzelmének köszönhetően csapatunk már a harmadik helyen áll, míg a vendég balatoniak továbbra is nyeretlenek a másodosztályban.

Két évvel ezelőtt, Mustapha góljával biztosította be hazai győzelmét a Kaposvári Rákóczi a Siófok ellen. Azóta nem találkozott egymással bajnoki meccsen a két együttes a somogyi megyeszékhelyen. Szombaton viszont már az NB II-ben kell megküzdeniük egymással.
– Sajnos nem az első osztályban találkozunk a Siófokkal – kezdte csapatunk gólvágója, Rajczi Péter. –  Remélem, a tabellán elfoglalt helyezések hűen fogják tükrözni majd a végeredményt. Kicsit becsapós a Siófok, hiszen nagyon rosszul kezdték a bajnokságot, viszont minden mérkőzésen tudtak legalább egy-két gólt rúgni. Más kérdés, hogy legalább annyit kapnak is.
Márton Gábor játékosként és edzőként is átélt már jó néhány rangadót. A mostani mérkőzés előtt viszont ugyanazt a cél tűzte ki a csapata elé, mint az eddigi fordulókban.
– Én úgy gondolom, hogy nem kell túlpörögni ezt a mérkőzést. Ugyanúgy három pontot adnak érte, mint a többiért. Remélem, hogy a csapat megint tovább tud lépni egy fokozatot a játékban, és az eredményességen is ez meg fog látszani – fogalmazott a Rákóczi vezetőedzője. 
A Siófok egyelőre nyeretlenül áll a tabella hátsó felében. Vezetőedzőjük azonban így is magabiztosan tekint a szombati mérkőzés elé.
– Szeretnénk nyerni, szeretnénk az első őszi győzelmünket megszerezni, erre úgy gondolom, hogy minden esélyünk megvan. Az utóbbi három-négy mérkőzésen vezettünk, csak az utolsó percekben engedtük ki a kezünkből a már megszerzett három pontot. 
A somogyi rangadó szombaton 17 órakor kezdődik.