Az NB III. Nyugati csoportjának harmadik fordulójában a még nyeretlen Csornai SE együttesét láttuk vendégül. Csapatunk Sóron Tibor góljával szerzett vezetést az első félidőben. A másodikben egyenlítettek a vendégek, a de az utolsó percekben Sóron Tibor újabb találata mindent eldöntött.

Csornai helyzetekkel indult a találkozó#!# már a negyedik percben hatalmas bravúrt kellett bemutatnia Slakta Balázsnak. Kapusunkra Nehéz Máté egyedül vitte rá a labdát, s végül kivetődve sikerült hárítania. A szöglet után pedig Füredi Ádám lőtt kevéssel mellé. Ezt követően azonban már érezhetően átvettük a találkozó irányítását. Egyre többször kerültünk a csornai kapu elé, de az utolsó passzokba az elején még hiba csúszott. Az első veszélyt Sóron Tibor lövése jelentette, majd Vachtler Csaba is próbálkozott, de mindegyik kísérlet elkerülte a kaput. A 27. percben aztán megszereztük a vezetést#!# Sóron Tibor lövése pattant meg egy vendég védőn, s így védhetetlenül vágódott a hálóba. A félidő hajrájában a kisalföldiek kétszer is ziccerbe kerültek. Weitner Ádám kapott egy remek átadást, de emelését nagy bravúrral védte Slakta Balázs, majd nem sokkal később a csornai támadó lövése már a kapusunkon is túljutott, de Bakos Bence a gólvonalról kivágta a labdát. A kettő között pedig Szakály Attila szabadrúgásánál védett nagyot Lőre Pál.
A második félidőre szerkezetet váltottunk, s kettőt is cserélt Artner Tamás, csapatunk vezetőedzője. Ur László és Hadaró Valentin sem jött ki a folytatásra, helyettük Nagy János és Kollega Krisztián lépett pályára, utóbbi mindjárt egy jó lövéssel vetette észre magát. A szerkezetváltásnak köszönhetően uraltuk a középpályát, de nem tudtuk tovább az növelni előnyünket. A csornaiak azonban a mérkőzés hajrájába lépve egy megpattanó Füredi Ádám szabadrúgás után egyenlítettek. Ezt követően csapatunk mindent megtette, hogy újra visszaszerezte előnyét, s ez végül a 89. percben sikerült is, amikor is Kollega Krisztián passzából újra Sóron Tibor volt eredményes. 
Együttesünk végül, ha csak a hajrában is, de megszerezte első hazai sikerét a bajnokságban, s továbbra is veretlen, míg a csornaiaknak első pontja tovább várat magára.
Artner Tamás#!# Óriási szerencsével nyertük meg ezt a mérkőzést, hiszen a Csornának sokkal több lehetősége volt a gólszerzésre és sokkal közelebb állt a győzelemhez. Kicsit szégyellem magam a csapatom nevében is, mert becsülettel felkészítettük a játékosokat, szerintem nincs még egy csapat ebben az osztályban, amelyik annyit edz, mint mi, mégsem jött ki a lépés.
Bognár Zsolt#!# Nagyon sajnálom a csapatomat, mert ezen a mérkőzésen nagyon sokat tettünk azért, hogy ponttal, pontokkal távozzuk a feljutásra esélyes Kaposvár otthonából. Több száz százalékos helyzetünk is volt, sőt, az egyenlítés után akár eldönthettük volna a találkozót. A bemelegítés során Zámbó Bence megsérült, így három perccel a kezdés előtt már változtatnom kellett, de akik ma a pályán voltak a szívét-lelkét kitette. Úgy látszik ez csak arra volt elég, hogy megnehezítsük a Rákóczi dolgát. 

Kaposvári Rákóczi FC–Csornai SE 2–1 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 500 néző. V.#!# Kovács G. (Schweinhardt, Rózsa).
Kaposvári Rákóczi FC#!# Slakta – Ur (Kollega K., a szünetben), Bakos, Lakatos G. – Vachtler, Nagy K., Ludánszki (Böjte, 77. p.), Szakály A., Hadaró (Nagy J., a szünetben) – Andorka, Sóron. Vezetőedző#!# Artner Tamás.
Csornai SE#!# Lőre – Hajba (Kelemen, 59. p.), Nagy Sz., Litresics, Füredi – Csikós, Kerékgyártó, Czanik, Kis Sz. (Németh B., 68. p.), Nehéz – Weitner. Vezetőedző#!# Bognár Zsolt.
Gólszerzők#!# Sóron (27. és a 89 p.), illetve Füredi (76. p.).
Sárga lap#!# Nagy K. (8. p.), Hadaró (44. p.), Vachtler (50. p.), Sóron (90. p.) illetve Hajba (30. p.), Csikós (31. p.), Kis Sz. (67. p.).