Az első bajnoki mérkőzés előtt Székely Tibort kérdeztük a téli felkészülésről, illetve a bajnoki nyitányról.

Kilenc felkészülési mérkőzéssel hangoltunk az NB III. Dél-Nyugati csoportjának tavaszi folytatásra, melynek a hatodik helyről vágunk neki.
– Sokat léptünk előre az elmúlt hetek alatt, így bizakodó vagyok – mondta Székely Tibor, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Több mint ötven edzésen és kilenc edzőmérkőzésen vagyunk túl, szerencsére sérülés nélkül, ami egy nagy pozitívuma a felkészülésnek. Hogy mennyire tudták átvenni a gondolkodásomat a srácok? Voltak meccsek, amikor úgy éreztem, hogy kifejezetten közel járunk egymáshoz, de voltak olyanok is, amikor azt gondoltam, bőven van még munka, de valahol ez természetes egy ilyen fiatal társaságnál. Bizakodva tekintek előre, de akkor derül ki, hogy mennyire volt eredményes a felkészülés, amikor nyomás alatt lesz a csapat. Kihangsúlyozom, az eredményesség mellett az is nagyon fontos szempont, hogy fejlődjön a csapat.
A tavaszi nyitófordulóban, vasárnap 14 órakor a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapata vár ránk az Agárdi Parkerdőben.
– Szeretnénk jól rajtolni, hiszen nagyon fontos, hogy belökjük a szekeret az indulásnál – jegyezte meg Székely Tibor. – Általában a saját csapatomra fókuszálok, bár valamelyest kell igazodni az ellenfélhez. Tisztelem a Gárdonyt, melyet élőben és felvételről is megnéztem, így tudom, hogy egy masszív csapat, amely jól kezdte a bajnokságot, de elég hullámzó a teljesítménye. Próbálom úgy felkészíteni a csapatomat, hogy ne érjen minket meglepetés.