Hiába futballozott fölényben, nem tudott nyerni csapatunk, így kiesett a Ceglédi VSE ellen a MOL Magyar Kupa harmadik körében.

 

A Gárdony és a Bicske után egy újabb NB III.-as gárda ellen szerepelt csapatunk a MOL Magyar Kupában. A harmadik körben a héten edzőt váltó Ceglédi VSE otthonában léptek pályára játékosaink. A találkozó igen jó iramban kezdődött, s kapusunknak, Ipacs Péternek már az első percekben bravúrral kellett kitenyerelnie Kelemen László éles szögből leadott löketét. A folytatásban csapatunk is megdolgoztatta az ellenfél kapusát, Haála Kada Ivánt, aki Kondor Kristóf közeli lövését bravúroskodta ki a bal felsőből. Az első negyed óra végén pedig hiába rezdült a háló, Pintér Tibor játékvezető lökés miatt nem adta meg Kondor Kristóf szöglet után esett találatát. A folytatásban kicsit leült a mérkőzés, amely a szünet előtti utolsó tíz percre újra felpörgött. Előbb Kelemen László, a hazaiak egyik legaktívabb játékosa került nagy helyzetbe, de tíz méterről mellé gurított. Ezt követően csapatunk pillanatai, illetve nagy helyzetei következtek. Haála kapus előbb János Norbert középre tartó szabadrúgását öklözte ki, majd a szöglet után ugyancsak János Norbert vette célba kapuját, a hálóőr azonban a levegőben úszva a bal felső tartó bombát is hatástalanította. Lezárásként pedig Mayer Milán fejelt közelről fölé egy újabb szöglet után.

A fordulást követően is csapatunk volt aktívabb, többet birtokolta a labdát, de egy kontra után Kelemen László közeli találatával a hazaiak szereztek vezetést. A játék képe ezt követően sem változott: csapatunk a mezőnyben uralta a játékot, a hazaiak pedig bíztak a kontráikban. Együttesünk a bekapott gól után nagy nyomás alá helyezte a hazaiakat, akik hosszú percekig a labdával sem találkoztak, de jól zárták le a területeket, így csak Eleven Edvin tudott eljutni lövéséig, de ezt is védte Haála. A ceglédi kontrák viszont csapatunk vesztét okozták. A hajrába lépve ugyanis előbb egy gyors akció után Kelemen László lőtte ki a jobb alsót, majd három perccel később Fekete Olivért buktatta a tizenhatoson belül Harsányi Dániel, a tizenegyest pedig Lukács Richárd váltotta gólra.

A hátralévő percekben még ment előre a becsületgólért csapatunk, amely hiába játszott végig fölényben a második félidőben, nem tudott továbbjutni a legjobb 32 közé. Folytatás szerdán, Balatonfüreden, amely egy kiemelten fontos, hatpontos mérkőzés lesz csapatunk számára.

 

Nagy Tamás: – Először is gratulálok, a hazai csapatnak, nagyon jól használták ki az egyéni hibáinkat és a hullámzó teljesítményünket. Számomra érhetetlen és megmagyarázhatatlan néhány játékos hozzáállása. Vállalom azért a felelősséget, mert pályára küldtem őket. A kaposvári futballnak nem ezt az utat jelöltem ki. Nagyon remélem, a rövid idő ellenére a szerdai bajnoki mérkőzésen majd egy sokkal jobb arcát mutatja meg a csapat.

 

Ceglédi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 3–0 (0–0)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sportcentrum, 250 néző. V.: Farkas T. (Pogonyi, Ancsin).

Ceglédi VSE: Haála – Bagó, Kocsis B., Szabó R., Polyák – Lukács R. (Ványi, a 89. percben), Juhász A. (Ungureán, a 89. percben), Márkó, Kovács K. (Kuti, a 66. percben), Papp Gy. (Fekete O., a 75. percben) – Kelemen (Hamar, a 89. percben). Vezetőedző: Ványi Zsolt.

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Czuczi, Harsányi, Gál, Borbély (Szederkényi, a 79. percben) – Zvara – Pintér N. (Zólyomi, a 79. percben), Bíró D. – János N. (Eleven, az 59. percben), Mayer M. (Jancsó, az 59. percben), Kondor (Balog A., a szünetben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Kelemen (az 51. és a 76. percben), Lukács R. (a 80. percben – 11-esből)

Sárga lap: Juhász A. (a 12. percben).