Nem jutott tovább együttesünk a Magyar Kupában. Csapatunk a 2–1-re elveszítette első mérkőzést követően gól nélküli döntetlent játszott a Budaörs SC ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

A visszavágón is azok a játékosok kaptak lehetőséget Waltner Róbert vezetőedzőtől, akik a bajnokságban kevesebb időt töltenek a pályán. A Budaörs kezdte jobban a mérkőzést a megfiatalított csapatunk ellen, de komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani a szünetig. Együttesünk jobbára kontrákból próbálkozott, de ezek sem hordoztak igazi átütőerőt magukban. Sajnos a félidő derekán Nagy Krisztián megsérült, így Waltner Róbertnek gyorsan el kellett használni az első cserelehetőségét.
A második játékrészben próbálta feltörni az ellenfél védelmét együttesünk, de hiába vettük át a mérkőzés irányítását nem jött a várva-várt találat. Az utolsó percekben pedig mindent egy lapra feltéve támadt csapatunk, de vendégek megőrizték az első mérkőzésen szerzett előnyüket.

Waltner Róbert: Sajnos nem sikerült kiharcolni a továbbjutást, de összességben elégedett vagyok a kupaszerepléssel. Azok a játékosok léptek pályára, akik a bajnokságban kevesebb szerepet kapnak, s sok mindent megmutattak ezek a mérkőzések. A fiatalok jól teljesítettek, bizonyították, hogy lehet rájuk számítani a jövőben.

Bognár György: Rosszul sikerül mérkőzés volt a részünkről. Ezúttal is támadólag léptünk fel, de a minőségben nem játszottunk jól, s nem alakítottunk ki helyzeteket, igaz az ellenfél sem. Domináltunk, de ez kevés volt az élvezhető futballhoz.

Kaposvári Rákóczi FC–Budaörs SC 0–0
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 550 néző. V.: Solymosi P. (Ring, Tóth II. V.).
Kaposvári Rákóczi FC: Bonnyai – Nagy J., Ur, Tratnyek, Fodor M. – Nagy K. (Borbély Á., 22. p.), Godzsajev-Telmán – Csernák, Rajczi, Bíró D. (Tömösvári, a szünetben) – Ádám M. (Szakály A., 59. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Budaörs SC: Kemenes – Kékesi, Tányéros, Fényes, Ódé – Marques-Airosa, Lengyel B., Végh G. (Sajbán Mi., 59. p.), Stieber A. – Sajbán Má. (Csobánki, 88. p.), Fejős (Deli, 66. p.). Szakmai igazgató: Bognár György.
Sárga lap: Godzsajev-Telmán (59. p.), Nagy J. (62. p.), Rajczi (72. p.), Fodor M. (81. p.), illetve Tányéros (45. p.), Marques-Airosa (66. p.)
Továbbjutott a Budaörs 2–1-es összesítéssel.

Kaposvári Rákóczi FC - Budaörs SC 0–0
2019. február 27.