Az OTP Bank Liga 31. fordulójában búcsúzott csapatunk a Rákóczi-stadiontól erre a szezonra. A vasárnapi esti összecsapás a vendég Kisvárda Master Good sikerével ért véget.

 

Kilenc helyen változott együttesünk kezdője, a Paksi FC elleni összecsapáshoz képest, hiszen csak ketten, Bévárdi Zsombor és Szabó Alex maradt hírmondónak. Így ugyanaz tizenegy labdarúgó futott ki a kezdő sípszóhoz a gyepre, mint a DVTK ellen. A találkozó előtt a három pont megszerzése más-más okból volt fontos a felek számára. Együttesünk szeretett volna szépen búcsúzni a közönségtől, amelytől megannyi tapsot és buzdítást kapott az elmúlt mérkőzések során, míg a Kisvárda szerette volna elkerülni a kiesést. A helyenként szemerkélő, majd heves eső okán sok hiba csúszott a mérkőzés elején mindkét csapat játékába. Sőt, egy ilyen után a vezetést is meg tudták szerezni a vendégek: egy előrevágott labdába a büntetőterületről kifutó Pogacsics Krisztián csak éppen bele tudott érni fejjel, a labda így Stavros Tsoukalas elé került, aki nem hibázta el a ziccert. Csapatunkat egy kicsit megfogta ez a találat, de csak percekre, s utána ott folytatta, ahol elkezdte. Vagyis többet birtokolta a labdát, s az egyenlítés is sikerült még a szünet előtt. Antun Palic tekerte középre a labdát, melyet pont Bévárdi Zsombor elé fejelt ki az egyik belső védő. A fiatal játékos kapásból lőtt, de ezt még nagy bravúrral hárította Dombó Dávid, a kipattanónál viszont már esélytelen volt, hiszen Bévárdi Zsombor, közelről, nagy erővel fejelt a kapu jobb oldalába. Egy újabb hibának köszönhetően azonban mégis kisvárdai vezetéssel mehettek szünetre a felek, hiszen Dinko Trebotic adta el a labdát, amely után a kisvárdaiak gyorsan támadásba lendültek, s a jobb szélen érkező Kovácsréti Márk tudott a jobb alsóba lőni.

A második játékrész egy újabb nagy kisvárdai helyzettel indult, miután egy kontra végén Stavros Tsoukalas lőtt a bal kapufára. A folytatásban a vendégek ráültek az előnyükre, melyet taktikus futballal próbáltak tartani. Ez sikerült számukra, így nagyon fontos három pontot szereztek a bent maradás szempontjából.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Kisvárda Master Good 1–2 (1–2)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 995 néző. V.: Farkas Á. (Georgiou, Huszár B.).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Nagy J. (Nagy T., 73. p.), Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Trebotic (Vachtler, 57. p.) – Bévárdi (Pintér Á., 73. p.), Palic (Balázs Zs., 53. p.), Nagy R. (Csiki, 73. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
Kisvárda Master Good: Dombó – Melnyik (Sassá, 29. p.), Ene, Rubus, Protic – Lucas, Karasiuk (Simovic, 24. p.) – Hej, Tsoukalas, Kovácsréti – Obradovic (Tischler, 87. p.). Vezetőedző: Bódog Tamás.
Gólszerzők: Bévárdi (35. p.), illetve Tsoukalas (21. p.), Kovácsréti (45. p.).
Sárga lap: Ádám M. (20. p.), illetve Simovic (43. p.), Hej (61. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC–Kisvárda Master Good
2020. június 21.