Csapatunk kiélezett mérkőzésen szerezte meg a három pontot a Pénzügyőr SE ellen az NB III. Nyugati csoportjának kilencedik fordulójában. 

Lássuk, hogyan értékelték a találkozót a vezetőedzők#!#
– Keresem a szavakat, mivel még a meccs hatása alatt vagyok – mondta a találkozó utáni sajtótájékoztatón Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Feltérképeztük az ellenfelet, tudtuk, hogy fegyelmezett csapattal nézünk szembe. Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, hiszen több nagy lehetőségünk volt, de nem így alakult. A másodikban megszereztük a vezetést, de ami utána történt, az számomra elfogadhatatlan. Úgy állították ki a játékosunkat, hogy az ellenfél szabálytalankodott, sárga lapot érően, mi pedig kerestük a balhét. Erre megint húztunk egy váratlant, még egy játékosunkat állították ki szövegelésért. Éreztem, hogy benne van a levegőben, hogy kettős emberhátrányban is megnyerhetjük a mérkőzést. Kockáztattunk, tizenkilencre lapot húztunk és bejött. Húsz éves játékospályafutásom alatt nem éltem át olyat, hogy kilenc emberrel, a hosszabbítás utolsó másodpercében szerzett góllal sikerüljön győzni. Hittem benne, s úgy látszik, ha az ember hisz az álmaiban, akkor megvalósulnak. Remélem lélektanilag fordulópont volt ez hétvége a csapat számára. A fiúk megérdemelték a sikert, hiszen az utolsó másodpercig küzdöttek érte és hittek benne, úgy is, hogy nyolc mezőnyjátékosunk volt a pályán. Szerencsére az Érd botlott, így átvettük a vezetést a bajnokságban.

– Érdekes és tanulságos mérkőzés volt – fogalmazott Varga Balázs, a Pénzügyőr SE vezetőedzője. – Gratulálok a Rákóczinak, hiszen nyolc mezőnyjátékossal is nyerni tudott. Alaposan felkészültünk a kaposváriakból, s megmutattuk, hogy milyen játékerőt képviselünk. Tudatosan és fegyelmezetten futballoztunk egészen a hajráig. Arra nem számítottunk, hogy kettős emberelőnybe kerülünk. Előzetesen úgy terveztük, hogy az utolsó húsz percben nagyobb rizikót vállalunk. A Kaposvárnak több lehetősége is volt, amiből előnyt szerezhetett volna, s akár a mérkőzést is eldönthette volna. Mivel ezek kimaradtak, úgy éreztem, hogy az utolsó percekben megvolt győzelmi esélyünk. Sajnálom, hogy nem sikerült pontot, pontokat szereznünk. A második félidő alapján hiba volt elengednünk a döntetlent.