A MOL Fehérvár FC otthonába látogat csapatunk az OTP Bank Liga NB I. nyitófordulójában. A vasárnap 18 órakor kezdődő találkozónak a nemrég átadott MOL Aréna Sóstó ad majd otthont.

Öt év után ismét első osztályú bajnoki mérkőzést vív együttesünk. Az OTP Bank Liga NB I. első fordulójában csapatunk az Európa-ligától csütörtök este búcsúzó MOL Fehérvár FC stadionjában lép majd pályára vasárnap 18 órakor. A székesfehérváriak hiába várhatták előnyből a liechtensteini FC Vaduz elleni Európa-Liga mérkőzés visszavágóját, egy hosszabbítást hozó mérkőzésen alulmaradt, s kiesett. A búcsút akár jól is jöhet együttesünk számára, hiszen Marco Nikolic csapatából biztosan sokat kivett a Vaduz elleni találkozó.

A Fehérvár egy profi csapat, igen bő kerettel – fogalmazott Waltner Róbert, csapatunk edzője. – Olyan játékosok ültek a Vaduz ellen a kispadon, akik a magyar válogatottban is többször pályára léptek. Gondolok itt Kovács Istvánra, vagy Futács Márkóra, aki gólkirály volt a horvát első osztályban, így nem hiszem, hogy bármennyivel is könnyebb lesz a mérkőzés. Nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára. Lehet előnye és hátránya is annak, hogy a székesfehérváriaknak sajnos nem sikerült a továbbjutás. Meglátjuk, ez, hogy fog elsülni. Én bizakodó vagyok.

Érdekesség, hogy Waltner Róbert és Disztl László is volt a székesfehérváriak labdarúgója. Rákóczi nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Diszt László Magyaroroszágon a székesfehérváriakkal érte el legnagyobb sikerét. A korábbi kiváló védő ugyanis, testvérével együtt részese volt az UEFA Kupa menetelésnek, sőt az elődöntőben fontos gólt szerzett az FK Zeljeznicar ellen. Waltner Róbert a kilencvenes évek végén szerepelt a Videotonban, ahol 64 mérkőzésen 15 alkalommal volt eredményes.

A két csapat utoljára több mint 5 éve, 2014. május 10-én játszotta eddigi utolsó NB I-es meccsét, akkor a fehérváriak Zé Luis és a volt kaposvári Nemanja Nikolics góljaival 2–0-ra nyertek.

Szurkolóink a belépéssel kapcsolatos információkat ide kattintva érhetik el.