A rövid nyári pihenőt követően újra munkába álltak együttesünk labdarúgói, akikre egy kemény, hat hétig tartó felkészülés vár az NB II. július végi nyitánya előtt.

A kicsivel több mint kéthetes pihenőt követően újra munkába álltak labdarúgóink. Az NB III. Nyugati csoportját megnyerő csapatunk július végétől már a másodosztályú bajnokságban kezdik meg szereplésüket.
– Sokakat foglakoztatott az a kérdés, hogy ki lesz a csapat vezetőedzője – mondta a Rákóczi-stadionban tartott sajtótájékoztatón Herczeg Erik, klubunk ügyvezető-elnöke. – Örömmel jelentem be, hogy Waltner Róbertnek sikerült megszereznie az A-licencet, így az NB II.-ben is ő, valamint másodedzőként ifj. Petrók Viktor irányítja majd a csapatot. 
Waltner Róbert a játékosok és média jelenlétében írta alá új szerződését, s ezt a tettét a labdarúgók vastapssal díjazták.
– Nehéz szezonon vagyunk túl, melyben sikerült kiharcolnunk a feljutást, így új kihívások elé nézünk – folytatta Herczeg Erik. – Számos labdarúgóval tárgyalunk, de még csak szóbeli megegyezésekig jutottunk, így nem akarjuk nyilvánosságra hozni a neveket, de annyi bizonyos, nem akarjuk elsietni az igazolásokat.
– Hat hetes felkészülés vár a játékosokra, melynek az első négy hete igen kemény lesz, az utolsó kettő pedig a frissítésről szól majd – fogalmazott Waltner Róbert. – A felkészülés során egy olyan csapatot akarunk kialakítani, amelynek van tartása. Remélem, az NB II.-ben is büszkén viselhetik a játékosok a Rákóczi-mezt. A maximumot akarom kihozni a labdarúgókból, ha ez a tizedik vagy a tizenkettedik hely az sem baj, de akár egy olyan szezont is futhatunk, mint két éve a Leicester City. Az NB II. más kávéház, itt nem lesz majd annyi helyzetünk, mint az NB III.-ban. Komolyabb együttesek ellen, kiélezetteb meccseket fogunk játszani. Az NB II. előző szezonjában sok csapat sorsa az utolsó fordulóban dőlt el, remélem, hogy mi nem kerülünk ilyen helyzetbe, s még csak a kiesés szele sem fog megérinteni minket. Egy stabil csapatot akarunk építeni és ezért mindent megteszünk.
– Az NB III. Keleti csoportjából feljutó Monor jelezte, hogy szívesen játszana velünk egy edzőmérkőzést, így kicsit változik a felkészülési program – tudtuk meg Takács Róberttől, klubunk technikai vezetőjétől. – Az eldőlt, hogy július 11.-én nem a Csákvárral játszunk, de ebben az időpontban mindenképp szeretnénk hazai környezetben mérkőzést vívni, mivel az Ifjúsági Futball Fesztiválra közel harminc nemzet játékosai érkeznek Kaposvárra, akiket szívesen látnánk a stadionban egy villanyfényes találkozón. Az első bajnoki mérkőzésünket szeretnénk hazai pályán játszani, s közben a Magyar Labdarúgó Szövetség tervezett programjából az is kiderült, hogy az NB II.-es fordulókat továbbra is vasárnap rendezik.