Egymás után negyedszer is idegenben szerepel a Kaposvári Rákóczi futballcsapata#!# a zöld-fehérek a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az Újpest otthonában lépnek pályára. A találkozó ma 18 órakor kezdődik a Megyeri úton.

Nem könnyű a kaposváriak sorsolása#!# a két idegenbeli bajnoki mérkőzés mellett a Magyar Kupában is utazni kellett, illetve kell a fiúknak. A paksi kirándulás jól sikerült a múlt héten#!# a Rákóczi 1-0-s sikerével kiharcolta a negyeddöntős szereplést. Az ellenfél az Újpest lesz, és Zahoreczék nem titkolt célja a továbbjutás.

– Szeretnénk olyan eredményt elérni kedden este a fővárosban, hogy a jövő heti kaposvári visszavágón legyen esélyünk az elődöntő elérésére – fogalmazott Sisa Tibor vezetőedző. – A kupa természetesen más, mint a bajnokság, ugyanakkor nincs túl sok választási lehetőségünk. Sok a sérültünk, sokat utazunk, de megpróbálunk jól teljesíteni. A másfél héttel ezelőtti bajnoki találkozó igen tanulságos volt, igyekszünk kijavítani a hibákat, amiket akkor elkövettünk.
– Nagyon fontos számunkra a kupa, szeretnénk minél tovább eljutni, amihez – mint a kupában általában – taktikus, fegyelmezett célfutball szükségeltetik, hiszen két meccsen áll vagy bukik minden – fogalmazott a lilák vezetőedzője, Mészöly Géza az Újpest hivatalos honlapján. – Együtt kell mozognia az egész csapatnak, mindenkinek ki kell vennie a részét mind a támadásokból, mind a védekezésből. Hazai pályán játsszuk az első mérkőzést, így természetes, hogy szeretnénk előnyt szerezni a visszavágóra, de legalább annyira fontos, hogy lehetőség szerint ne kapjunk gólt itthon. Véleményem szerint jó erőállapotban van a csapat, több pihentebb játékos van a keretben, aki szerepet kaphat holnap – elég csak a bajnokiról eltiltott Mitrovicsra vagy Matosra gondolni –, ami bizakodásra adhat okot. Természetesen a kapott gól elkerüléséért nem fogunk beállni a kapunk elé, ugyanazt a bátor támadójátékot szeretném viszontlátni a csapattól, mint eddig, csupán maximális taktikai fegyelmet várok a játékosoktól.