Warning: Creating default object from empty value in /var/www/rakoczifc.hu/html/wp-content/plugins/dajo-season/inc/galery_functions.php on line 195

Hazai vereséggel kezdte meg szereplését a Merkantil Bank Ligában a Kaposvári Rákóczi futballcsapata. A zöld-fehérek a Gyirmót FC Győr legénységét látták vendégül, és 2-0-ra kaptak ki.

A kaposvári szurkolók három év után láthattak újra NB II-es bajnoki mérkőzést a Pécsi utcai stadionban, ennek megfelelően népes közönség előtt indult útjára a labda a nyitó fordulóban. Hazai szempontból nem indullt túl jól a Gyirmót elleni összecsapás: a vendégek már a 3. percben megszerezték a vezetést. Pogacsics passzolta ki a labdát, Szarka lecsapott rá, egy csel után Herjeczki elé tálalt, aki az üres kapuba gurított. 0-1. A gyors vezető gól után többet birtokolta a labdát az elmúlt évad hatodik helyezettje, de helyzet nem alakult ki a somogyi kapu előtt. A 21. percben az előre húzódó Vachtler lépett ki a védők között, ziccerbe került, a lövést védeni tudta az egykori kaposvári Rusák. Öt perccel később Nagy Patrik 22 méterrről leadott lövését hárította magabiztosan Pogacsics. A 35. percben szépen kidolgozott támadás végén került gólhelyzetbe a Rákóczi: Beliczky adott remek passzt Andorkának, aki ballal, csak centikkel tévesztette el a jobb sarkot.
A második félidő eleje sem telt el vendéggól nélkül: az 54. percben Nagy Patrik beadását Lázár bólintotta a felsőlécre, a kipattanót Strestik fejelte kapura, Pogacsics pedig már csak a gólvonal mögül tudta kiütni a játékszert. 0-2. Az újonc kaposváriak elszántan küzdöttek a folytatásban is, a vendégek pedig kontrákból veszélyeztettek, újabb gól azonban már nem született. A legvégén a somogyiak igazi tűzijátékot rendeztek ellenfelük kapuja előtt, ezen az estén azonban a szerencse is elpártolt tőlük.

Merkantil Bank Liga, 1. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Gyirmót FC Győr 0-2 (0-1)
Kaposvár, 1200 néző. V.: Farkas T. (Aradi, Mohos)
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC: Pogacsics K. – Vachtler, Úr, Szabó A., Hadaró (Kollega, 46. p.) – Nagy J., Hegedűs D. (Ivancsics, 72.), Szakály A., Bíró D.  – Belicky G., Andorka P. (Godzsajev, 61.). Vezetőedző Waltner Róbert.
GYIRMÓT FC GYŐR: Rusák E. – Lázár P., Szilvási P., Széles I., Présinger Á. – Nagy P., Varga P. – Herjeczki K., Strestik M. (Krebsz, 81.), Sandal D. (Heffler, 46.) – Szarka Á. (Vólent, 85.). Vezetőedző: Szepessy László.
Gólszerzők: Herjeczki (3.), Strestik (54.)
Waltner Róbert: Nem ilyen rajtra számítottunk. Mindkét gólt nagyon rosszkor kaptuk, az elsőért kifejezetten kár volt. Megyünk tovább, és Kazincbarcikán mindenképpen nyerni szeretnénk.

Szepessy László: Fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a bajnokságot, hiszen minden egyes pont kell ahhoz, hogy elérjük céljainkat. Gratulálok a Kaposvárnak is, azt kívánom, hogy ők is szerepeljenek jól az új évadban.