Három pontot szerzett Diósdon a Rákóczi az NB III Nyugati csoportjának 15. fordulójában. A mieink 5-0-ra győztek; a 21 esztendős támadó, Hujber Tamás háromszor is a hálóba talált, és ezzel holtversenyben vezeti a góllövőlistát 11-11 találattal a tatabányai Kiss Károly társaságában. 

Hujber Tamás az MTK együtteséből érkezett kölcsönbe Kaposvárra a nyáron. A fiatal csatár az előző évadban öt NB I-es és 31 NB III-as mérkőzésen lépett pályára, utóbbiakon 11 gólt szerzett. Hujber már a Rákóczi játékosaként is letette a névjegyét#!# a bajnoki címre törő együttesben eddig 11 alkalommal talált a kapuba, amivel – holtversenyben – vezeti a csoport góllövőlistáját. A futballista szombaton, Diósdon is remekelt. Első gólját a 16. percben szerezte, a 63. percben aztán Kertész remek passzából, a 82. percben pedig Házi Bence centerezését követően szerzett újabb gólokat. A 69. percben született találatot végül öngólként könyvelte el az MLSZ hivatalos adatbankja. „Úgy vágunk neki a bajnokságnak, hogy a feljutás a célunk” – mondta még a szezon kezdete előtt Hujber, és úgy tűnik, a szavakat tettek is követik.

– Egy nagyon jó csapat alakult Kaposváron ebben a szezonban – mondta honlapunknak Hujber. – Igazi családi a hangulat, nagyon jól működünk csapatként, ráadásul a mi gólmutatónk a legjobb#!# a legkevesebbet kaptuk eddig a szezonban és a góllövéssel is nagyon jól állunk. Jelenleg a második helyen vagyunk, tehát véleményem szerint nem lehet panasz a teljesítményünkre.

– Van némi hiányérzeted azért?
– Ami tüske van bennem, az talán az érdi és a hévízi meccs. Mindkettő balszerencsésen alakult, de az már a múlt, én csak előre tekintek. 

– A nyáron igazoltál hozzánk. Hogy érzed magad Kaposváron?
– Nagyon jól érzem magam az első perctől, mióta ide kerültem. Nagyon jó volt, ahogy fogadtak, kiválóak a körülmények, tehát egy szóban, minden jó Kaposváron!  

– Minek köszönhető a remek forma?
– A gólszerzés mindig is bennem volt  de aminek köszönhető az eddigi 11 kaposvári találat, hogy nagyon érzem a bizalmat Házi László edzőmtől, az egész stábtól, és ami még jó érzés, hogy a csapattársaktól is. Nem vagyok elégedett magammal, nem dőlhetek hátra, szeretném még több góllal segíteni a csapat céljainak elérésében. Három meccsünk van hátra a bajnokságból az idén, ami igazán kemény lesz, hiszen sorrendben az Ajka, a Gyirmót II. és a Győr  lesz az ellenfelünk. Utóbbi két meccset idegenben kell megvívnunk. Megmondom őszintén, én három győzelemmel lennék elégedett. A bajnokság vége? Ezt viszont még nem tudhatjuk ennyire előre, de mindent megteszünk a végső sikerért is.
 

Hujber Tamás jó barátságban van a labdával
(Fotó#!# Lang Róbert)