U21-es válogatottunk lejátszotta utolsó előtti mérkőzését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban, Kecskeméten az ír korosztályos csapat volt az ellenfél. Róth Antal együttese 2-1-re győzött, és közel került ahhoz, hogy megszerezze a harmadik helyet Eb-selejtező csoportjában. Balázs Benjámin a 66. percben lépett pályára.

Balázs BenjáminA csoport harmadik helyéhez a mieink számára elengedhetetlen volt a győzelem, míg az íreknek még volt esélyük a pótselejtezőt érő második helyre is. 
Róth Antal szövetségi edző a Gulácsi Péter – Sváb Dániel, Kádár Tamás, Fodor Ferenc, Szolnoki Roland – Simon Ádám, Fiola Attila – Bódi Ádám (Varga Roland, 94.), Kovács István (Beliczky Gergő, 88.), Gosztonyi András (Balázs Benjámin, 66.) – Futács Márkó összetételben szerepeltette csapatát
Az első veszélyes lövésre hét percet kellett várni, ekkor Bódi Ádám távoli próbálkozása után a keresztlécet érintve hagyta el a pályát a labda. A 12. percben Murphy fejelt néhány lépésről a kapu fölé, a 15. percben pedig megszereztük a vezetést#!# Futács Márkó kapott labdát az ír 16-os előterében, a védők nem támadták, így 23 méterről kapura lőtt, a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba (1-0). A folytatásban az írek enyhe mezőnyfölényben futballoztak, de a 26. percben egy kontra végén növeltük az előnyt#!# Futács futott el a bal oldalon, levitte a labdát az alapvonal közeléig, majd pontosan passzolt középre, ahol a védőjét megelőző Kovács István érkezett, és 2 méterről a kapu közepébe helyezett (2-0). A 40. percben Fodor szabálytalankodott a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Brady értékesítette (2-1). A félidő hosszabbításában egy kezezés miatt mi is tizenegyeshez jutottunk, de Futács rosszul helyezett lövését védte Ian McLoughlin kapus, a kipattanót a támadó 5 méterről a kapu fölé vágta. 
A második félidőben az írek mozgósítottak nagyobb energiákat a gólszerzés érdekében, többet birtokolták a labdát, de kidolgozott akciókból nem tudtak veszélyeztetni, legnagyobb lehetőségeiket pontrúgásokból alakították ki. A magyar kontrák sem voltak veszélytelenek, előbb Bódi lövése volt széles, majd a 75. percben Sváb Dániel került helyzetbe, de lövése néhány centivel célt tévesztett. A hajrában a vendégek sokat tettek az egyenlítésért, de mindhiába, a magyar válogatott 2-1-re győzött, és nagy lépést tett a harmadik hely megszerzéséért a csoportban. Jövő hétfőn Liechtenstein lesz az ellenfél Kecskeméten, a cél eléréséhez azt a találkozót is meg kell nyernünk, illetve az olaszoknak legalább egy pontot kell szerezniük hazai pályán az írek ellen.
– Tudtuk, hogy az ellenfél miben erős és ismertük a gyengéiket is, az volt a cél, hogy az információk birtokában úgy oldjuk meg a feladatunkat, hogy a végeredmény számunkra legyen pozitív. Ez sikerült, az elmúlt egy évben abban mindenképpen előreléptünk, hogy az ilyen mérkőzéseket képesek vagyunk megnyerni – értékelt a lefújás után Róth Antal.