Begyűjtötte a három pontot csapatunk a DVTK ellen az OTP Bank Liga 29. fordulójában. Együttesünkből Bévárdi Zsombor először volt eredményes az NB I-ben.

 

A héten már a második dobogóra hajtó gárda ellen lépett pályára csapatunk. A szerdai, Puskás Akadémia FC elleni fellépés alapján együttesünk bizakodóan várhatta a DVTK elleni folytatást. A találkozó jól is indult, hiszen Ádám Martin már az első percekben egy jó lövéssel kínálta meg az egykoron Kaposváron is védő Antal Botondot, majd a nyolcadik percben megszerezte a vezetést csapatunk. Hadaró Valentin fejelt vissza egy előre vágott labdát a leshatáron álló Ádám Martinnak, aki laposan centerezett a remekül érkező Bévárdi Zsombor elé, a középpályás pedig nyolc méterről gurított a jobb alsóba. A Debrecenből kölcsönbe érkezett játékos az első gólját jegyezte ezzel az élvonalban. A szünetig csapatunk uralta a mérkőzést, a vendégek egyáltalán nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani, csupán pontrúgás után próbálkoztak, de vagy védőink, vagy Pogacsics Krisztián mindig a helyzet magaslatán állt. Az viszont igen kevésen múlt, hogy a szünetben nem 2–0 állt az eredményjelzőn, mivel Nagy Richárd szabadrúgása után Dinko Trebotic fejelte le a labdát, de azt nagy bravúrral ki tudta piszkálni a bal alsóból Antal Botond.

A második félidőre négyet cseréltek a vendégek, de ez sem segített rajtuk, hiszen a játékrész második percében Vági Márton rúgta meg Bévárdi Zsombort a büntetőterületen belül, amiért csapatunk megkapta az első (!) tizenegyesét ebben a bajnokságban. A labda mögé Nagy Richárd állt oda, s magabiztosan lőtt a kapu közepébe. A balra vetődő Antal Botondnak esélyese sem volt a hárításra. Szakály Attila szabadrúgását viszont a levegőben úszva tolta szögletre, így még meccsben tartotta csapatát, amely ugyan többet birtokolta a labdát, de ez csak meddő mezőnyfölényre volt elég. Komoly helyzetet ugyanis nem tudtak kialakítani a tabella elejéhez tartozó diósgyőriek, így csapatunk megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. Ráadásul Csiki Norbert és Nagy János a meccs végén feltette a pontot az i-re. Csiki Norbert ugyanis villámléptekkel iramodott meg a bal szélen, majd jól tette középre a labdát, melyet Nagy János bevetődve, nagy erővel fejelt a kapuba.

Együttesünkre a következő héten is két mérkőzés vár majd. Szerdán Paksra látogat a csapat, míg vasárnap a Kisvárda érkezik a cukorgyári gödörbe.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Diósgyőri VTK 3–0 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 850 néző. V.: Berke (Szécsényi, Becséri).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Nagy J., Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Trebotic (Hegedűs D., 85. p.) – Bévárdi, Palic (Nagy T., 70. p.), Nagy R. (Balázs Zs., 69. p.) – Ádám M. (Csiki, 76. p.) Vezetőedző: Disztl László.
Diósgyőri VTK: Antal – Vági, Polgár (Tabakovic, 69. p.), Szűcs K., Memolla (Shestakov, a szünetben) – Márkvárt, Adukor – Korbély (Hasani, a szünetben), Rui Pedro, Cortés (Kiss T., a szünetben) – Ivanovski (Molnár G., a szünetben). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Gólszerzők: Bévárdi (8. p.), Nagy R. (48. p. – 11-esből), Nagy J. (89. p.).
Sárga lap: Ur (45. p.), illetve Korbély (39. p.), Ivanivski (45. p.), Feczkó (45. p. – kispadról), Márkvárt (65. p.), Kiss T. (75. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC–Diósgyőri VTK
2020. június 14.