Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Paksi FC második csapata van a célkeresztben.

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 21. fordulójában a Paksi FC második csapatát fogadjuk a Rákóczi Stadionban. A vasárnap 14.00 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a Tolna vármegyei együttessel. A paksiak a hetvenes évek óta folyamatosan szerepeltetnek tartalékcsapatot valamelyik bajnokságban, csak a 2013/2014-es évadot hagyták ki, miután kiestek a másodosztályból. Ezt követően 2014/2015-ös idényre szervezték újjá a csapatot, amely megnyerte a megye egyet, s 2015-től szerepel a harmadosztályban.

Jelen
A Kindl István vezette paksiak húsz fordulót követően a tabella nyolcadik helyén állnak 25 ponttal. A Tolna vármegyeiek eddig nyolc győzelmet arattak, míg csak egyszer játszottak döntetlent, s tizenegy alkalommal szenvedtek vereséget. A csapat elég sok, szám szerint 44 gólt szerzett, ami a negyedik legtöbb a bajnokságban. Ezzel szemben a védelmük nem a legjobb, hiszen a kapott, 46 találatuk a második legtöbb. A paksiak idegenben eddig tíz pontot szereztek, és remélhetőleg ez nem ebben a fordulóban fog gyarapodni. A tavaszi idényt hazai pályán, az Iváncsa ellen kezdte a Paks II., amely kétgólos vereséget szenvedett a listavezető ellen, majd Dunaújvárosba utaztak Kindl István fiai, ahonnét egy ponttal távoztak. A legutóbbi fordulóban pedig a Mohácsot verték három-egyre.

Közös múlt
A Paks második csapatával rendszeresen megmérkőzünk a felkészülési időszakokban, s ez most sem volt másképp, hiszen akárcsak a nyári, a téli alapozás során is két-két alkalommal találkoztunk a tolnaiakkal. Nyáron előbb Pakson játszottunk döntetlent, majd hazai pályán három góllal nyertünk, még Horváth Rudolf vezetésével. A télen már Székely Tibor irányításával készültünk a bajnokságra a paksi fiatalok ellen, s hazai pályán egy magabiztos győzelem után idegenben, jobbára az U19-es csapat tagjaival felállva vereséget szenvedtünk. Bajnoki körülmények között viszont még csak egyszer találkoztunk a Paks második együttesével. A jelenleg is zajló idényben éppen a tolnai városban arattuk az első sikerünket, ami fölényesre sikerült.